Publicerad 2010-05-30

Verksamhetsledaren

Verksamhetsledare inom Sveriges Grisföretagare är Margareta Åberg.
Till Margaretas uppgifter hör bland annat  hör den näringspolitiska bevakningen. Hon arbetar mycket i samarbete med övriga företag och organisationer i branschen.
Margareta har internationella kontakter och deltar bland annat i möten med organisationer som Copa Cogeca  och IMPA (Informal Meat Producers Association).

Margareta Åberg är verksamhetsledare inom Sveriges Grisföretagare.


Kontakta gärna Margareta med frågor och synpunkter.
Du når henne på telefon: 08-787 51 57 och e-post: margareta.aberg@lrf.se.

2008-10-31 Rapport från IMPA-möte Danmark
Verksamhetsledare Margareta Åberg Andersson rapporterar här från IMPA-mötet i Danmark den 28 oktober 2008. Deltagande länder var Tyskland, Österrike, England, Frankrike, Sverige, Spanien, Ungern, Danmark och Nederländerna.
2008-09-11 Det är skillnad på svenska och danska grisar
Marknadsföringen av danskt griskött i Sverige är massiv. Detta är i sig inget att säga om. Däremot måste faktafel påtalas. Det menar Sveriges Grisföretagare som i ett debattsvar riktat till Danish Meat, klargör skillnaden mellan svenskt och danskt griskött.
2008-09-07 Verksamhetsledarens rapport augusti 2008
Hej på er! Nu har det kört igång igen på allvar. Tänkte bara lite kortfattatt notera vad som är på gång närmast, nederst på sidan så står det dessutom lite om verksamheten på Svenska PIG. Som ni kan se så har det hänt en del och mycket är på gång. Barbro och Lotta gör ett jättejobb och förstärkning är på gång.
2008-07-11 Copa-Cogeca möte 7 juli 2008
Ökad export från EU, minskad slakt och färre suggor. Men fortsatt höga foderkostnader. Detta är något av vad verksamhetsledare Margareta Åberg Andersson rapporterar från efter det senaste mötet med Copa-Cogeca. På dagordningen fanns även diskussioner om kloning samt läget i WTO-förhandlingarna.
2008-06-16 Verksamhetsledarens rapport från IMPA-mötet
Verksamhetsledare Margareta Åberg Andersson rapporterar här från ett intressant möte, IMPA-mötet i Rotterdam.
Läs om vad som händer i länder som Holland, Danmark, England, Frankrike, Tyskland med flera.
Kommentarer finns även kring heta frågor som kastrering, köttmjöl, foderpriser och GMO.
« Föregående sida 1 | 2