Publicerad 2019-06-03

 

Sveriges Grisföretagares avgående ordförande Ingemar Olsson lämnar över ordförandeklubban till Sveriges Grisföretagare EK För nyvalde ordförande Jeanette Elander!

 

SGFs Styrelse

 

 

Vinnarna från topplistorna får sina tenntallrikar och blommor.

Årets medarbetare Lennart Axelsson tar emot priset

 

Årets Hederspris gick till Fredrik Eriksson som under höstens torka var en av dem som fortast gick ut med budskapet att äta svenskt griskött för att hålla balans när det efter grillförbudet som skapade stora lager. Fredrik kunde inte närvara utan kommer att få ta emot priset vid en ceremoni i Stockholm!

Fredrik Eriksson

Fredrik Erikssons fisklagarskola

Recept från Fredrik Eriksson, kock och krögare ofta medverkar i TV4:s program Nyhetsmorgon men även har synts i program som Kockduellen och Köket.

Fredrik Eriksson har lång erfarenhet som kock på restauranger så som Stadshuskällaren och som krögare på Fjäderholmarnas krog, Villa Källhagen och Långbro Värdshus i Stockholm. 2000 blev Fredrik Eriksson Kreativ utbildningsledare på Restaurangakademien i Stockholm och fem år senare ordförande i föreningen för Årets Kock.

Fredrik Eriksson har fått en mängd utmärkelser, från Årets Kock år 1987 till Kockarnas kock för andra gången år 1997. Fredrik har dessutom medverkat i ett flertal böcker, däribland ”Mer Smak på Vardagsmaten ” och ”Fredriks Fiskar ”. Här finner du en del av alla de smakfulla recept som Fredrik Eriksson komponerat!

Under bröllopet mellan Prins Carl Philip och Sophia Hellqvist hade Fredrik den stora äran att vara ansvarig för kockteamet som lagade bröllopsmiddagen.