Publicerad 2006-10-07

Teriyakikarré och nudelsallad

Karré är för många mest förknippat med grill och varma, ljua sommarkvällar. Men den passar alldeles utmärkt att tillaga med färggranna tillbehör även en mörk höstkväll. Karré är en väldigt ärlig detalj, alltid saftig och för den som inte vill äta fettet så är det synligt och enkelt att skära bort. Dekorera bordet med färgsprakande vackra höstlöv, ät och njut!

Pelle Berglund/Znapshot
4 portioner

500 g benfri karré 1 4 skivor
2 dl teriyakisås
1 msk rapsolja
1 msk flytande matfett

Nudelsallad:
250 g äggnudlar
1 röd chili, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 röda paprikor, strimlade
100 g sockerärter
2 morötter, tunt slantade
1 rödlök, klyftad
2 tsk sesamolja
1 msk rapsolja
1/2 dl cashewnötter
salt och svartpeppar

Lägg köttet i hälften av teriyakisåsen och ställ kallt 30 min.

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och spola dem i kallt vatten. Fräs grönsakerna i olja och blanda i nudlarna. Tillsätt nötter och smaka av med salt och peppar.

Torka av köttet lätt och stek i olja och matfett ca 5 min per sida. Skär köttet i diagonala skivor och servera med resterande teriyakisås.