Publicerad 2006-05-23

Skinkpizza med tomat och ruccolasallat

Pizza med färska pålägg känns vårlikt och fräscht.

Foto: Lena Koller/Skarp Agent
4 portioner

200 g rökt skinka, skivad

1 förp pizzamix
2,5 dl vatten
1 tsk rapsolja
2 dl pizzasås, i burk
60 g mozzarella, skivad
2 tsk pizzakrydda
200 g champinjoner färska, skivade
4 plommontomater, skivade
50 g gröna oliver
ruccolasallat

Sätt ugnen på 200°.

Blanda mixen med vatten till en jämn deg. Kavla ut botten lagom till en liten långpanna. Smörj långpannan med olja och lägg i pizzabotten.

Bred på pizzasås och mozzarella. Grädda i ugn ca 15 min. Strö över pizzakrydda.

Dela skinkan i fjärdedelar. Lägg på champinjoner, tomater, skinka, oliver och strö över ruccola.