Publicerad 2006-05-23

Skinkrullad kotlett med mozzarella och vårlök, varm paprika och persiljeolja

En skapelse av kockarna på Sofiero. Tunna skivor kotlett fylls med mozzarella och lindas in i skinka. Krispig vårlök och den goda röda paprikan hör till och som sås ringlas olja med massor av persilja.

4 portioner

600 g benfri kotlett i skivor á 50 g
12 tunna skivor mozzarella
8 vårlökar i bitar
salt och vitpeppar
12 skivor kallrökt skinka
2 msk flytande matfett
2 röda paprikor, rostade och skalade
3/4 del olivolja
1 dl bladpersilja, grovskuren
750 g delikatesspotatis

Banka ut kotletterna lätt med handen. Lägg en skiva mozzarella och hälften av löken på vajre kotlett. Salta och peppra. Rulla ihop till rulader och linda en skiva skinka runt varje. Fäst med tandpetare och stek runt om i matfett.

Mixa persilja och olja till en slät pasta och smaka av med salt och peppar. Värm paprikan och resterande lök i lite av persiljeoljan. Servera med kokt potatis och ringla resten av oljan runt om.