Publicerad 2005-08-01

Grillspett med skinkfärsbullar och kräftstjärtar, dilltopping och bulgursallad

4 portioner

Foto: Arne Adler
Recept Förstasida Topplistan Nya recept Nyckelhålsmärkta recept Tävlingsrecept Grillspett med skinkfärsbullar och kräftstjärtar, dilltopping och bulgursallad 400 g skinkfärs
3 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
1 ägg
1 tsk salt
2 krm vitpeppar

200 g skalade kräftstjärtar i lag
grillolja
grillspett av trä, blötlagda

2 dl lätt creme fraiche
1 dl dill, grovskuren
1/2 citron, skal och saft
1/2 dl röd stenbitsrom
salt och grovmalen svartpeppar

3 dl bulgur
3 dl vatten
1/2 dl chilisås
500 g sockerärtor
100 g färsk spenat, strimlad
1 röd chili, finhackad

2 citroner

Blanda alla ingredienser till färsen. Forma små köttbullar, ca 10 g, och lägg dem i kokande vatten.
Sjud tills de flyter upp, ca 5 min
Varva köttbullar och kräftstjärtar på spett och pensla med grillolja. Grilla ca 10 min på grill eller i panna strax för servering. Vänd spetten någon gång under tiden.

Blanda alla ingredienser till toppingen och smaka av med salt och peppar.

Koka upp vatten och tillsätt chilisås. Lägg i bulgurn och låt svälla ca 10 min. Förväll ärtorna i saltat vatten och kyl dem i kallt vatten. Blanda alla ingredienser strax före servering.

Servera med en citronhalva per portion.