Publicerad 2005-04-22

Pannacotta med rabarberkompott

4 portioner

Pannacotta

1 dl gelésocker multi
3-4 dl grädde, valfri fetthalt
1 tsk vaniljsocker

Blanda samman gelésocker multi, grädde och vaniljsocker i en kastrull och koka i 1/2 minut. Häll upp i portionsglas. Servera tillsammans med rabarberkompott.

Panacottan kan även exempelvis smaksättas med 1 tsk kardemumma, 1 tsk färsk riven ingfära, 2 tsk neskaffe eller 1 msk juicekoncentrat.

Rabarberkompott

1 kg späd rabarber
1/2 - 1 vaniljstång
8 dl vatten 1 dl socker
ca 3 msk potatismjöl utrört i 3 msk kallt vatten

Klyv vaniljstången på längden och skapa ur de små svarta kornen. Lägg stång och korn i en rostfri kastrull med vatten och socker.

Skär rabarbern i bitar. Koka upp vattnet med vaniljen och sockret. Lägg i rabarbern och låt den sakta sjuda några minuter. När bitarna börjar mosa sig är det dags att ta bort kastrullen från spisen. Vänd ner potatismjölet utrört i lite vatten. Låt kompotten sjuda upp som hastigast men försiktigt. Rör om mycket varsamt. Tag upp vaniljstången.