Publicerad 2005-04-22

Skinkpaj med soltorkade tomater

4 portioner

Skinkpaj med soltorkade tomater
Foto Kent Jardhammar
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
3 msk vatten

1 msk flytande matfett till form

Fyllning:
250 g rökt skinka, tärnad
50 g soltorkade tomater, strimlade
3 ägg
3 dl mjölk
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 krm cayennepeppar
3 dl lagrad ost, riven

Sätt ugnen på 200º.

Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg, gärna i matberedare.

Blötlägg tomaterna.

Klä en pajform, 25 cm O med deg. Ställ formen i kyl ca 30 min. Nagga botten med gaffel och förgrädda ca 10 min.

Lägg skinka och tomater i formen. Vispa ägg och mjölk. Smaksätt med salt och kryddor. Blanda ner osten. Häll blandningen i formen. Grädda ca 25 min tills fyllningen stelnat och fått färg.