Publicerad 2005-04-22

Färskpotatissallad med helstekt kotlettrad och jordgubbar

8 portioner

Färskpotatissallad med helstekt kotlettrad och jordgubbar
Foto Arne Adler
1 kg benfri kotlettrad, räck
salt och vitpeppar

1 kg färskpotatis, kokt
200 g romansallat
100 g babyspenat
1 l jordgubbar
25 körsbärstomater
röda mangoldskott
gourmetsalt
grovmalen svartpeppar

Dressing:
1/2 dl msk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
1/2 dl vatten
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 175°. Krydda köttet runt om och stek med digitaltermometer till 65° innertemperatur. Låt vila i folie ca 15 min. Låt svalna. Skär i tunna skivor.

Bottna ett stort fatt eller tallrikar med sallad och spenat. Rulla köttet till strutar och lägg en tomat i varje. Lägg på potatis och jordgubbar. Garnera med mangold och strö över salt och peppar.

Häll på dressing strax före servering.