Publicerad 2004-12-01

Kryddskinka med youghurtsås

Receptet togs fram av Svensk Köttinformations vd Ella Nilsson vid 'Grisföretagarnas dag' den 17 november 2004 på Elmia.

4 portioner

500 g färsk skinka i fina strimlor
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
1 tsk senapsfrön
1 tsk hel spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
2 msk färsk koriander

Smält smöret och tillsätt alla kryddor. Rör runt. Tillsätt köttet i omgångar och bryn. Låt steka ca 3-5 minuter. Servera genast.

Youghurtsås

2 dl matyoughurt
1/2 lime, rivet skal och saft
1 msk flytande honung
1 msk mynta

Blanda samman alla ingredienser och låt stå och dra 1 timme.

Servera ugnsrostade potatisar och rotsaker till eller en bulgursallad med mycket rot- och grönsaker