Publicerad 2004-11-02

Fullkornsspagetti med bacon och fetaost

4 personer

Av Fredrik Eriksson

400 g fullkornsspagetti eller annan fullkornspasta
1 pkt svensk bacon
1 knippe broccoli
200 gram tärnad fetaost
1 msk smör
2 msk olivolja
nymald svartpeppar

Koka spagettin i en stor kastrull enligt anvisningarna på paketet.

Skär bacon grovt och stek det knaprigt i stekpanna cirka 3 minuter. Slå bort överflödigt fett. Tillsätt broccolin som du har kokat i separat vatten så att den är lite mjuk men ändå har tuggmotståndet kvar. Lägg i fetaosten och rör försiktigt runt.

Slå av spagettin och vänd ner smöret och olivoljan så att spagettin blir lätt att jobba med. Blanda spagettin med bacon- och fetaoströran och servera den rykande varm med lite nymald svartpeppar på toppen. Servera gärna med extra olivolja och en skål med smakrika cocktailtomater.