Publicerad 2003-09-01

Karré med vinbärssås

En välkryddad karré med röda vinbär, vars syrlighet står sig bra till det feta köttet.

8 portioner

1 kg benfri karré
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 1/2 tsk ingefära

Vinbärssås
2,5 dl buljong
4 msk röd vinbärsgele
1 msk fransk senap
1/2 tsk ingefära
1/2 msk soja
1 dl matlagningsgrädde
3 msk ljus maizenaredning

Servera med
kokt potatis
kokta haricots verts
vinbärsgelé
färska vinbär

Sätt ugnen på 175°. Krydda karrén runt om med salt, peppar och ingefära. Stek med digitaltermometer i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 80°. Låt köttet vila i folie 20 min. Skär i skivor.

Koka upp alla ingredienser till såsen och red med maizena. Koka 3 min.