Publicerad 2003-09-01

Rimmat sidfläsk med rosmarinbakade palsternackor och sirapskryddad vinäger

Denna rätt är inspirerad av Medelhavets kryddor kombinerat med den svenska plasternackan och det förträffliga grisköttet.

4 portioner

500 g rimmat sidfläsk, skivat
400 g färsk spenatpasta

Rosmarinbakade palsternackor:
600 g palsternackor, klyftade
2 msk olivolja
1 msk grovt salt
2 kvistar färsk rosmarin, grovhackad

Sirapsvinäger:
1/2 dl mörk sirap
1/2 dl rödvinsvinäger
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 225°. Lägg palsternackorna i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över salt och rosmarin. Baka mitt i ugnen ca 25 min, vänd någon gång under tiden.

Koka upp sirap och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan och stek sidfläsket knaprigt.